Bahaya Nuang Endog Palih Asak

Bahaya Nuang Endog Palih AsakBahaya Nuang Endog Palih Asak,-Sababaraha jalmi gaduh kabiasaan neda endog atah. Umumna, maranehanana mencampurkannya kalawan inuman atawa leeutan. Endog atah dawam ditambahkeun dina inuman berenergi sarta jamu. Cacak perkawis ieu kadenge dawam,nanging di golongan para ahli kasehatan lumangsung kontroversi ngeunaan bahya na. Sapalih ngomong yen resiko kakeunaan panyakit sangatlah alit. Sapalih deui ngomong yen resiko neda endog atah picilakaeun pisan,margi bakteri picilakaeun. Minangka gambaran kanggo urang,yen ti data statistik dipikanyaho mung aya 1 ti 30 rebu endog anu ngandung bakteri anu dimaksud. Nanging, apakah anjeun tiasa nangtukeun sacara tangtos, endog anu anjeun neda terbebas ti bakteri kasebat atawa henteu?

  • Ngaganggu penyerapan mineral sarta vitamin ku salira, cukang lantaran kebotakan,sarta dermatitis

Endog ngandung zat avidin anu boga fungsi kanggo nangtayungan unsur giji di jerona,sarta menilarkeun bakteri anu bade ngarusak na ti jabi. Efek awon ti zat ieu teh kamampuhanana kanggo ngabeungkeut biotin,ku kituna menyebabkeun penyerapan mineral sarta vitamin ku salira,dihalangan.

Jabi bahaya di luhur,zat avidin oge tiasa barobah kaayaan cukang lantaran kebotakan,sarta dermatitis (iritasi dina kulit sarta peradangan). Manawi sapalih jalmi kantos ngalaman ateul-ateul sanggeus neda endog,anu jalaran kirang asak dina merebusnya . Zat avidin tiasa dibinasakeun kalawan pemanasan salila 5 menit,dina suhu 18 derajat celcius.

  • Ngandung Bakteri Salmonela

Jabi bahya di luhur,zat avidin oge tiasa barobah kaayaan cukang lantaran kebotakan,sarta dermatitis (iritasi dina kulit sarta peradangan). Manawi sapalih jalmi kantos ngalaman ateul-ateul sanggeus neda endog,anu jalaran kirang asak dina merebusnya . Zat avidin tiasa dibinasakeun kalawan pemanasan salila 5 menit,dina suhu 18 derajat celcius.

  • Ngandung zat Ovomucoid

Jabi fakta di luhur,endog oge ngandung ovomucoid. ieu teh protein anu boga sipat antitripsin. Zat ieu tiasa menyebabkeun ateul dina kulit,vesikula,papula,kulit memerah,sarta kulit bareuh. Henteu ngan eta,zat ieu oge boga potensi menyebabkeun gangguan dina saluran pernafasan sepertos batuk. Hindarkan zat ieu ti anak atawa orok anu alergi ka bodas endog. Biasakan neda endog anu atos direbus atawa digoreng. Kanggo melenyapkeun ovomucoid peryogi dipigawe pemanasan kira-kira 80 derajat celcius,salila palih tabuh. Anjeun oge tiasa memanaskannya dina suhu 90 derajat salila 15 menit wae.

  • Ngandung Unsur Melamin

Melamin seueur dipake dina pembuatan plastik,cet,sarta berak. Zat ieu disinyalir lebet ka jero endog liwat parab hayam. Nurutkeun sababaraha ahli kasehatan,melamin dina takdir pendek henteu picilakaeun teuing. Nanging,dina takdir nu tangtu melamin tiasa menyebabkeun batu ginjal,sumawonten gagal ginjal. Masalahna ayeuna nyaeta cara kanggo menetralkeun unsur melamin dina endog,tacan kapanggih dugi kiwari. Janten,lengkah nu mawi aman nyaeta menghindari neda endog atah atawa palih asak

Baca Oge : Ngokolakeun Cacing Kanggo Ngalandongan Tipes

Tulisan Ku : www.tipssehatcantikalami.com

Bahaya Nuang Endog Palih Asak

1 2 3 4 5